mandag den 14. december 2009

En tur til Beijing

Mig, Lars og Kathrine smuttede d. 22. november en tur til Beijing, så Katrine (også kaldet Aihua som er hendes kinesiske navn og betyder ”Jeg elsker Kina” – hvilket ikke altid er helt rigtigt…)
Men vi havde en super tur og fik set en masse ting, bl.a. også fordi Aihua ikke havde fået set, eller havde været, så meget i Beijing. Efter noget tid kan man godt se sig lidt mæt i alle de kinesiske gamle bygninger, så noget at det sjove var da en af bygningerne ved Temple of Heaven havde en stor mur rundt om, hvor man kunne hviske ind i muren, så en anden person et andet sted op af muren, langt væk, alligevel kunne høre en.
På turen var vi bl.a. inde og se Formand Maos mausoleum på Tian’anmen Square, hvor han ligger udstoppet i en glaskiste så man kan se ham. Enten var han af plastic eller også havde de bare bevaret ham vildt godt, for han så ret levende ud. Det var en ret underlig oplevelse, hvor man efter 100 security check, bliver sluset igennem indgangen og har ca. 15 sekunder til at se ham, og så er man ude igen.
Vi var også på jade øen og se den hvide pagode, og flere andre ting.
For dem som bliver trætte af silkemarkedet (for det gør man meget hurtigt), er Yashow Clothing Market et ret godt alternativ. De er lidt mere stille og rolige, og man kan få de samme ting, til de samme priser. Så vi var også en tur på Yashow hvor jeg fik købt mig en Peak Performance ski jakke til 150 yuan. Aihua mødte nogle danske guider som hende og nogle af pigerne nogle uger tidligere havde været til fest med, så vi fandt ud af at mødes med dem senere, på en bar der hedder ”the den” som er en super bar, dog med en del australske rugby fans. Det var aldrig rigtig lykkedes os at finde nogle gode diskoteker i Beijing, så de tog os med på et par stykker. God weekend i Beijing!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar